Hardly Ever

Francesco Scavetta om sanning och lögn

DANS OM SANNING OCH LÖGN
Av Francesco Scavettas danskompani Wee  

Tror du på vad jag säger dig eller på vad jag visar dig? 

I en finurlig mix av politik, poesi och humor utforskar danskompaniet Wee sanning och lögn; i teatern och vardagen. Föreställningen leker med glappet mellan förväntningar och det oväntade då dansarna uttrycker en sanning med ord men en annan med sitt kroppsspråk och i rörelsen. Tror du på vad jag säger dig eller på vad jag visar dig? 

Tillsammans med fyra danskonstnärer har Francesco Scavetta skapat en föreställning som leker med våra uppfattningar om vad som är falskt och vad som är sant. Ett händelsemönster växer fram, association på association, i ett scenrum och kostymer som påminner om de blekta polaroidbilderna från 60- och 70-talens fotoalbum. Allt känns bekant - samtidigt fullständigt oväntat och tilltalande galet. Föreställningen är på engelska.

Francesco Scavetta är koreograf, dansare. Tillsammans med sitt danskompani Wee, som verkar i Oslo, har han skapat Vitlycke Centre for Performing Arts i Tanum.

Idé/koreografi: Francesco Scavetta
Skapad i samarbete med: Gry Kipperberg, Erikk McKenzie, Orfee Schuijt, Thomas Vantuycom
Dramaturg: Sasa Bozic
Kostym: Gjøril Bjercke Sæther
Scenografi: Francesco Scavetta, Gjøril Bjercke Sæther, Per-Anders Karlsson
Ljusdesign: Stefano Stacchini
Ljuddesign: Tormod Friis Pettersen, Kevin Sandman
Produktion: Wee
Co-produktion: Dansens Hus

I samarbete med: Atalante, Vitlycke Centre for performing arts, Göteborg Dans & Teater Festival och WASP/4 Culture Bucharest med stöd av Arts Council Norway och Fond for lyd og bilde.

Danskoll är ett samarbete mellan Regionteater väst, Borås stad och Uddevalla kommun