Hemma hos dig med Carl Olof

Få en föreställning uppförd i ditt hem mot en kopp kaffe

Prinsessjympa, en guidad visning av slutna manliga rum eller ett melankoliskt popquiz vid pianot? Välj en av dessa tre koreografier och låna hem koreografen Carl Olof Berg.

30 oktober – 3 november finns Carl Olof Berg på Uddevalla Stadsbibliotek och är tillgänglig för utlåning – i utbyte mot en kopp kaffe och att du tar ett foto av honom i ditt hem. Det finns tre olika koreografier att välja mellan (ca 20-30 min): en guidad visning av slutna manliga rum, ett melankoliskt popquiz vid pianot eller prinsessjympa. Du kan bjuda hem vänner och bekanta att dela stunden med, eller vara ensam i publiken.

Det var koreografen och dansarens Carl Olof Bergs längtan efter ett närmare möte med publiken och ett mer lustfyllt sammanhang, som ledde fram till Hemma hos dig med Carl Olof. Sedan 2015 har det hunnit bli mer än 100 stycken hemlån.

Carl Olof Berg är född 1975, uppvuxen i Karlstad. Han har en master i koreografi på DOCH (Dans och Cirkushögskolan) i Stockholm men tog examen från koreografutbildningen på Danshögskolan redan 1998. Hemma hos dig med Carl Olof är en del av hans konstprojekt Andrology Showroom. I det vill han erbjuda personliga samtal om maskulinitet och prestige och samtidigt titta närmare på hemmet som scen där vi bygger våra kroppar och identiteter.

Offentlig föreställning på Uddevalla Stadsbibliotek
Måndag 30 oktober kl 19.00
Längd: ca 30 min
Kostnad: 100 kr, student 80 kr, 50 kr i medlemsrabatt
Biljetter bokas via Bohusläns museum 0522-65 65 01 eller nortic.se 

Övriga föreställningar och hemlån bokas på Uddevalla Stadsbibliotek under veckan eller via telefontjänsten 0769-45 44 44 (öppen dygnet runt). 

Konstnärligt team/medverkande: Carl Olof Berg
Arr. Uddevalla Riksteaterförening i samarbete med Uddevalla Kommun och Dans NU.

 


Carl Olof presenterar de koreografier du kan välja bland:

Den guidade visningen – För den här koreografin, A guided tour of the men's club, behöver du 1-5 stycken stolar som jag ställer i ordning i ditt hem innan jag börjar. Koreografin sker i form av en 20 minuter lång guidad visning på engelska där du tas med på en resa från stora svenska manliga maktrum till det innersta slutna rummet. Jag avslutar den guidade visningen med en kärlekssång på durspelet Marita. Den guidade visningen har en lägsta åldersgräns på 15 år.

Popquizet – För den här uppvisningen, Bögen och det melankoliska popquizet, behöver du ha ett piano. Det kan vara ostämt eller spelas ofta på, det spelar ingen roll så länge det inte är ett elpiano eller en synth. Här sker en 30 minuter lång lågmäld pianokonsert med covers på poplåtar skrivna av män med mitt enmanscoverband Bögen där du som åskådare bjuds in att delta eller bara lyssna. Du får också önska en låt i förväg till popquizet. Låten ska vara skriven av en eller flera män men kan ha framförts av vilken person som helst oavsett kön.

Prinsessjympan – I uppvisningen Spänsta med Birgitta framför jag svenska prinsessan Birgittas motions- och bantningsprogram med samma namn från 1967 men bjuder också på en uppvärmningsövning från Isadora Duncan samt en personlig historia. Prinsessjympan kan beskrivas som en blandning av ett skruvat motionspass, en bit svensk folkhemshistoria och en drömsk dansupplevelse. Det tar runt 30 minuter att Spänsta med Birgitta. Du väljer om du bara vill titta på när jag spänstar eller vara med och motionera. Ingen förkunskap krävs.

Danskoll är ett samarbete mellan Regionteater väst, Borås stad och Uddevalla kommun